FESTARILOOK NRO 1: ASUSTRESSIÄ JA ÄIDIN VANHA HAME HYÖTYKÄYTÖSSÄ

Oikein mukavan kesäistä keskiviikkoa juuri sinulle siellä! Kesä tosiaan tuntuu sittenkin vielä jatkuvan ja minun puolestani jatkukoon vain, sillä äärimmäisenä kesäihmisenä minulle kaikki muut vuodenajat ovat vain pakollisia väliaikoja kesää odotellessa. Muistan jostain kaukaa lapsuudestani yhden tällaisen intiaanikesän, kun vielä syyskuussakin tarkeni uida Kajaanin Hoikanlammessa. Nyt minua ei kyllä saisi millään veteen näistä jälkilämmöistä huolimatta, sillä vanhuus ei tule yksinään, ja minusta on aikuisiällä kehittynyt uskomaton palelija, joka ei ole uskaltautunut Suomessa luonnonvesiin enää vuosikausiin.

Tosin käsittämättömän käristyskupolin lämmittämissä heinäkuun ennätyslämpimissä vesissä minäkin sentään poikkeuksellisesti uiskentelin. Qstockin helteessäkin olisi kyllä kovasti tehnyt mieli pulahtaa kuvissa taustalla näkyvään Oulujoen suistoon, mutta – kuten kaikki hauska yleensäkin – se oli tietysti kiellettyä.

Viime postauksessani taisin luvata esitellä seuraavaksi molemmat festariasuni, mutta kyllähän nämä nyt ihan omat postauksensa ansaitsevat! Ainakin, jos mietitään aikaa, jonka käytin asujeni pohtimiseen. Järjestin muun muassa ystävilleni ja siskolleni kahdeksan vaihtoehdon asuäänestyksen. Sori hei kaverit, lupaan olla jatkossa vähän vähemmän high maintenance. Siinä vaiheessa, kun työpäivää edeltävänä yönä kello kolmelta testailin huulipunia käsivarteeni löytääkseni hameeseeni sopivan sävyn, saatoin itsekin hetken verran miettiä, että onkohan tässä mitään järkeä.

Jostain syystä vain tuntuu, että festaripukeutumiseen kuuluisi panostaa normaalia enemmän. Toisaalta samaan aikaan vaatteiden pitäisi olla tosi rennot ja käytännölliset. Onneksi en tänä vuonna ollut Flowssa, jossa asuihin tunnetusti panostetaan hurjasti. Olisin varmaan kuollut asustressiin. Tosin viime vuonna olin, ja hengissä siitäkin näemmä selvittiin.

Asuäänestyksen voitti tämä vaihtoehto, jonka pääosassa on äitini vanha Marimekon kankaasta tehty hame. Se olikin oikein hyvä valinta, sillä midimittainen hame osoittautui festariolosuhteissa käteväksi: se oli ilmava helteessä, mutta sen kanssa pystyi istumaan maassakin helposti ilman vilautteluvaaraa. Hameen paritin kirpparilta eurolla ostettuun virkattuun toppiin.

Aarikan puu- ja metallihelmistä koostuvat pallokorvikset ostin edellisenä iltana, kun olin käymässä Sokoksella muilla asioilla  – no siis etsimässä sitä oikeansävyistä huulipunaa – ja huomasin sattumalta Aarikan hyllyn. Ekassa postauksessa näkyneet Aarikan second hand -korvikset ovat olleet viime kuukausien suosikkiparini, ja nämä ovat kyllä nousseet niiden rinnalle. Puu on ihana korvismateriaali, koska se on niin kevyttä. Ja kun puuta yhdistetään metalliin, syntyy mielestäni tosi kaunis kontrasti.

Hattu/Hat – Vintage/Jaggar Vintage

Aurinkolasit/Sunglasses – Kiomi

Korvikset/Earrings – Aarikka

Kaulakoru/Necklace – Jokin pieni kauppa Berliinissä/A small shop in Berlin

Toppi/Top – Second hand/Kirpparilta/Local flea market

Laukku/Bag – Octopus

Rannekoru/Bracelet – Vintage/Niin Mua

Kello/Watch – DKNY

Hame/Skirt – Second hand Marimekko/Äitini vanha/My mother’s old

Sandaalit/Sandals – Clarks

Mitä mieltä olet tästä festariasusta? Entä oletko kokenut samanlaista stressiä festariasujen suhteen? Kommentoi ja kerro, olisi kiva kuulla! Kuvista muuten tällä kertaa kiitos Emmille ja Miralle! Ellei toisin mainita, niin asukuvani ottaa yleensä – välillä pienen jupinan säestämänä – rakas aviomieheni, josta onkin kehittynyt varsin kelvollinen blogger husband/insta husband. Asuuko teidänkin kotonanne sellaisia?

Happy Wednesday, my friends! It seems that, against all odds, summer still lingers in Finland. It’s good for me because now these summer outfits kind of match the current weather situation and I don’t feel so stupid posting them in the middle of autumn – and also because I reaaaaally love the warmth. This is my outfit from Qstock festival day one. Considering how simple it actually is, I spent ridiculously long time planning it and even made my friends vote between 8 options… The skirt is made of Marimekko (Finnish clothing label) fabric and it used to belong to my mother.

w/ ♥, Hanna

2 thoughts on “FESTARILOOK NRO 1: ASUSTRESSIÄ JA ÄIDIN VANHA HAME HYÖTYKÄYTÖSSÄ

 1. Heippa!

  Löysin juuri ekaa kertaa Instagramin kautta blogiisi. Luen joitakin blogeja, mutta tämä taitaa olla ensimmäinen kommentointikerta.

  Minua huvitti tuo, että olet pitänyt ystävillesi ja siskollesi kahdeksan vaihtoehdon asuäännestyksen ja se, että olet testaillut asuun sopivaa huulipunaa kolmelta aamuyöllä. Ihanaa omistautumista pukeutumiseen.

  Sinulla on kyllä mielenkiintoisia asuja ja kivoja kuvia. Tykkään itsekin, että asussa on jotain jujua. Meille syntyi huhtikuun alussa tyttö ja jotenkin tuntuu siltä, että nyt lapsen myötä varsinkin osaa pukeutua juuri sillä tavalla kuin itse haluaa. Vauva toi itsevarmuutta. 🙂 Aiemmin on helposti valinnut sen, että näyttää samalta kuin kaikki muutkin.

  Olen itsekin Kajaanista kotoisin ja tiedän sinut ulkonäöltä hauholasta sekä lukiosta. Asutaan nykyisin Espoossa.

  Mukavaa alkanutta syksyä! Jään seuraamaan blogia ja instagramia.

  Terkuin, Laura

  Like

  1. Moi, Laura! Ihanaa, kun kommentoit, kiitos! 😊Tietysti minäkin muistan sinut, oltiinkohan jopa yhtenä kesänä samaan aikaan Paltaniemen hautausmaalla töissä?

   Tosi paljon onnea pienestä tytöstä! ❤️ Hauska kuulla, että vauva voi muuttaa omaa ajattelumaailmaa niin paljon jopa pukeutumisen suhteen. Vauva tuo varmaan myös haasteita pukeutumiseen, jos pitää miettiä vaikka imettämistä.

   Ihan huippua, jos jäät seuraamaan! 😊

   (Haha, itse mietin tuosta äänestys- ja huulipunajutusta, että meneeköhän omistautuminen välillä jo neuroosin puolelle… 😅)

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.