VIIKON KUVASUOSIKIT, 37/18

Olen aina pitänyt itseäni kuvataiteelliseesti täysin lahjattomana. Koulun kuvistunnithan olivat pääasiassa piirtämistä ja maalaamista, joissa molemmissa olen umpisurkea. Muille on jäänyt koulusta liikuntatuntitraumoja (okei, on niitä minullakin), minulle kuvistuntitraumoja. Yllättäen olen kuitenkin viime kuukausien aikana löytänyt valokuvaamisesta itselleni harrastuksen, jossa jopa tällainen kuvataidetumpelo pääsee käyttämään luovuuttaan. En missään nimessä väitä olevani hyvä kuvaaja, mutta yritän koko ajan opetella paremmaksi ja opiskelen jatkuvasti netistä valokuvausjuttuja.

Kuvaan Olympus PEN EPL-7:llä, joka on ollut minulla jo pari vuotta, ja johon olen ollut todella tyytyväinen. Saan sillä omaan käyttööni tarpeeksi laadukkaita kuvia, ja se on mukavan pieni kuljetettavaksi mukana käsilaukussakin. Tykkään erityisesti 180 astetta kääntyvästä (selfiet, anyone?) kosketusnäytöstä, jonka voi asettaa joko tarkentamaan tai sekä tarkentamaan että ottamaan samalla kertaa kuvan näyttöä painamalla. Itse käytän jälkimmäistä vaihtoehtoa usein, varsinkin, jos kuvaan liikkuvia kohteita. Etsimen puute ei minua vaivaa, koska olen tottunut kuvaamaan vain näytön kautta. Minulla on kameraan kolme Olympuksen objektiivia: M.ZUIKO DIGITAL ED 14‑42mm 1:3.5‑5.6 EZ PANCAKE, M.ZUIKO DIGITAL 45mm 1:1.8 ja M.ZUIKO DIGITAL ED 40‑150mm 1:4.0‑5.6 R. Pancakea käytän yleis- ja yksityiskohtakuviin, 45-millistä asu- ja muotokuviin ja viimeisintä kaukana olevien kohteiden, kuten eläinten, kuvaamiseen. Pancake on tosin alkanut viime päivinä temppuilla, ja harkitsen tällä hetkellä valovoimaisemman 25-millisen objektiivin hankkimista sen tilalle.

Nykyään ollaan onneksi jo siinä pisteessä, että olen siirtynyt kamerani automaatti- ja puoliautomaattiasetuksilta kokonaan manuaalivaihtoehtoon. Lisäksi hankin kesällä Lightroomin ja olen pikkuhiljaa oppimassa ja löytämässä oman tyylini kuvien muokkaukseen. Tekninen puoli on siis ainakin jossain määrin hallussa. Hankalin osa koko hommassahan on sitten itse kuvaustilanne, kun pitäisi miettiä kuvakulmaa, valaistusta, asettelua, rajausta, värejä… Kuvaamaanhan ei opi kuin kuvaamalla, joten olen viime aikoina pyrkinyt ulkoiluttamaan kameraani paljon. Päätin perustaa blogiin viikon kuvasuosikit -kategorian, jotta tulisi kuvattua enemmän, ja jotta en tukkisi kuvillani koko Instagramia. Tänne niitä voi huoletta lisäillä. Ehkä.

Tämän viikon kuvasuosikit on oikeastaan otettu jo viime viikon puolella Berliinissä, josta palasin pari päivää sitten työmatkalta. Matka ja työkiireet ovat myös syyllisiä viikon postaustaukoon, sori siitä. Osa kuvista on pancake-objektiivin kiukuttelun takia otettu puhelimellani (OnePlus 5T), jolla saa päivänvalossa yllättävän hyviä kuvia. Huomaatko, mitkä?

IMG_20180909_110214-2OLYMPUS DIGITAL CAMERAIMG_20180909_135716

I’ve been really excited about photography lately. I’m not claiming I’m good at it at all, but I’m trying to be better all the time. I usually take my photos with Olympus PEN EPL-7 but sometimes I also use my phone (OnePlus 5T). I decided to create a ‘Weekly photo favorites’ category on my blog to avoid filling Instagram with my pictures. This week’s favorites were taken in Berlin where I spent a couple of days to attend a work-related conference. Some of them were actually taken with my phone. Can you tell which ones?

w/ ♥, Hanna

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.