ELÄMÄNI HAMSTERINA ELI KUINKA TEHDÄ LÖYTÖJÄ OMASTA VAATEKAAPISTAAN

Blogini ja Instagram-feedini luultavasti näyttävät asukuvien suhteen hyvin kesäisiltä vielä ainakin koko syyskuun ajan, koska varastossa on vielä paitsi muutamat kesäasukuvat koti-Suomesta, myös parin viikon takaiselta Slovenian-reissulta. Tänään esittelyssä on yhden heinäkuisen hellepäivän asu, joka ikuistettiin ihanassa kesäillan auringossa Oulujoen rannassa. (Katsokaa nyt, miten taitava blogger husband Teemusta on tullut!)

Olen luonteeltani melkoinen hamsteri. Saatan kyllä välillä myydä esimerkiksi huonon istuvuuden tai minulle sopimattoman värin takia vähälle käytölle jääneitä vaatteitani kirppareilla, mutta pääsääntöisesti säilytän jokaisen ehjän ja käyttökelpoisen vaatekappaleen, vaikken sitä hetkeen olisi päälleni pukenutkaan. Voihan sille vielä joskus tulla käyttöä. Tämä on varmaan jokin periytyvä kainuulainen luonteenpiirre, sillä koko sukuni on täynnä ihan samanlaisia tyyppejä.

Kaikenlaiset vaatekaapinkarsimisoppaat (Miksi sitä muuten edes pitäisi karsia?) antavat aina saman neuvon: Jos et ole käyttänyt jotain vaatekappaletta vuoteen, hankkiudu siitä eroon. Minä sanon, että älä missään nimessä tee niin! Jos itse olisin noudattanut tuota vinkkiä, niin todellakin katuisin. Löydän nimittäin jatkuvasti unohtuneita aarteita omasta vaatekaapistani. (Ketä yritän huijata? Vaatehuoneestani.) Olen onnellinen, etteivät mummuni ja äitinikään ole noudattaneet tuota neuvoa, sillä siinä tapauksessa minunkin vaatekaappini – tai siis -huoneeni – olisi nykyään paljon tylsempi. Tämäkin valkoinen nahkalaukku on mummuni vanha ja sen sisäpuolen lapussa lukee “Design Aila Pääkkö, Oulu”.

Vaatteiden poisheittäminen ei tunnu minusta hyvältä senkään takia, että muodostan niihin usein tunnesiteen. Yleensä muistan aina, mistä, milloin ja minkä takia olen minkäkin vaatekappaleen ostanut, ja jokaiselle vaatteelle ikään kuin syntyy oma tarinansa. Tämän Monkin mekon ostin kuusi vuotta sitten, kun olin lähdössä kesäksi Espanjaan opintoihini liittyvään harjoitteluun ja tarvitsin uusia hellemekkoja. Tässä välissä oli muutama vuosi, etten jostain syystä (Hmm, olisikohan syynä vaikka kolme peräkkäistä jääkylmää Suomen “kesää”?) juurikaan käyttänyt sitä, mutta olen onnellinen, että säästin sen silti, koska kuluneena – vihdoinkin lämpimänä – kesänä se oli yksi suosikkivaatteistani. Eikä kuusi vuotta toki ole aika eikä mikään, vaan minulla on yhä tallessa useita yläaste- ja lukioaikaisia vaatteitani ja satunpa mahtumaan yhteen ala-asteella käyttämääni hameeseenkin. (Lienee sanomattakin selvää, että kyseinen hame oli tuolloin lantiohame, mutta istuu nykyisin vyötärölleni.)

Huivi/Scarf – Lahja/A gift

Aurinkolasit/Sunglasses – Jeepers Peepers

Korvikset/Earrings – Samaskoru

Kaulakoru/Necklace – Pieni kauppa Berliinissä/A small shop in Berlin

Mekko/Dress – Monki (old)

Laukku/Bag – Vintage Aila Pääkkö/Mummuni vanha/Used to belong to my grandmother

Vyö/Belt – Second hand/Kirppari/Flea market

Kengät/Shoes – Vintage/Pivis Vintage Shop, Oulu

Oletteko te minimalisteja, jotka hankkiutuvat käyttämättömistä vaatteistaan heti eroon vai hamstereita, jotka välillä tekevät löytöjä omien kaappiensa syövereistä?

I am one of those hoarders who never throw away anything that is still usable (or should I say wearable?). Do you know how they always say that if you haven’t worn a piece of clothing for a year, you should get rid of it? Well, don’t do it! If I had followed that advice, I wouldn’t have this dress now. I bought it six years ago when I was moving to Spain for summer and there were a couple of years in between when I didn’t really wear it but this summer it’s been one of favorites. And if my grandmother had followed the advice, I wouldn’t have this bag now. But, well, I’m glad someone followed it because otherwise I wouldn’t have these vintage shoes now. By the way, I really love the summer evening sun in these photos. My significant other has really become a great blogger husband, hasn’t he?

w/ ♥, Hanna

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.