TYYLIVINKKI: STATEMENT-VYÖ

Ostin vihreän vintage-mekon Australiasta, jossa olimme viime vuoden loppupuolella häämatkalla. Se on tosi kivan mallinen, mutta ehkä muutaman sentin verran liian iso vyötäröltä, ja sen vihreä väri on ihanan hempeä, mutta yksinään ehkä vähän liiankin tylsä ja hailakka, ainakin minun kalpean ihoni rinnalla. Mikä ratkaisuksi? No näyttävä vyö! Voitaneen puhua jopa statement-vyöstä.

Nahkavyö on äitini vanha, peräisin varmaankin 70- tai 80-luvulta.  Löysin sen jostain teinivuosinani, ja minut yläasteaikoina tunteneet saattavat muistaa, että käytin sitä ahkerasti jo silloin. Se on vuosien mittaan pelastanut tosi monta asua, sillä kauniin kukkakuosinsa ja ison solkensa vuoksi se nostaa minkä tahansa asun mielenkiintoisuusastetta välittömästi.

Suosittelenkin jonkinlaisen näyttävän tai erikoisen vyön hankkimista kaikille. Se on helppo ja edullinen keino lisätä asuun kuin asuun se jokin juttu, varsinkin jos oma vaatekaappi on muuten hyvin yksinkertainen ja minimalistinen. Tosin rohkea pukeutuja tietysti yhdistää statement-vyön johonkin toiseen erikoiseen vaatekappaleeseen tai asusteeseen. Monesti kaikenlaisissa tyyliohjeissa neuvotaan lisäämään asuun mielenkiintoa jollain huivilla, mutta minusta vyö on paljon parempi ratkaisu. Se toimii sekä mekkojen, hameiden että housujen kanssa, kesällä ja talvella, ja on paitsi näyttävä, tietysti myös käytännöllinen asuste silloin, kun jokin vaate ei istu tarpeeksi hyvin.

Paras vaihtoehto on tietysti hankkia vyö vintagena! Silloin on hyvin todennäköistä, että samanlaista ei tule vastaan missään. Tarkistin juuri Asos Marketplacen, Etsyn ja kotimaisen Niin Muan valikoimat ja löysin vaikka minkä kokoisia, -muotoisia ja -värisiä vöitä! Oikeastaan löysin niin paljon hienoja vaihtoehtoja, että saatan joutua itsekin tilaamaan pian jonkin vyön. Turmiollista tämä postausten kirjoittaminen. Uutenakin erikoisia vöitä tietysti löytyy. Nopealla vilkaisulla esimerkiksi Zalandon valikoimissa näytti olevan muun muassa leopardi- ja kukkakuosisia versioita.

Korvikset/Earrings – Second hand Aarikka/Niin Mua

Mekko/Dress – Vintage/Vintage-kauppa Sydneyssä/A vintage shop in Sydney

Laukku/Bag – Vintage/Wardrobe Queen

Vyö/Belt – Äitihi vanha/Used to belong to my mother

Kello/Watch – DKNY

Kengät/Shoes – Moheda Clogs

Mitä mieltä olet asusta? Entä vyöstä? Omistatko itsekin jonkin näyttävän vyön tai ajattelitko hankkia sellaisen?

The belt in these pictures is from the 70s or 80s and it used to belong to my mother. I found it when I was a teenager and it has saved so many outfits ever since! Just look at this one for example: I love the light green vintage dress but don’t you think it might be a bit boring just by itself? Well, not boring anymore if you add a flower-patterned belt with a big metal buckle! The belt really adds a little something to an outfit and I wear it all the time. Wearing it with monochromatic clothes is of course the safest choice, but I think it also looks cool mixed with other patterns. I think everyone should have a statement belt since it’s such an easy and affordable way to make any outfit interesting. And of course the best choice is to buy it vintage!

w/ ♥, Hanna

P.S. Voi, miten ikävä tuleekin kesää näitä kuvia katsellessa! En ole yhtään syksyihminen enkä varsinkaan talvi-ihminen. Olen pelkästään kesäihminen! Syksyssä on kuitenkin hyviäkin puolia, sillä esimerkiksi pukeutumisen kannalta se on ehkä kaikkein mielenkiintoisin vuodenaika. Vaikka talven tulo ahdistaakin ihan hirveästi, niin samalla olen kuitenkin vähän innoissani kaikista ruskan sävyistä (Lempivärini on muuten oranssi!), neuleista, nahkatakeista, hatuista ja nilkkureista. Seuraavaksi blogin asupostauksissa siirrytään Slovenian-reissun hellepäivien asuihin (Myös matkapostauksia on tulossa!), mutta niiden jälkeen on vihdoin luvassa vähän ajankohtaisempia syysjuttuja.

P.P.S. Muistutus itselleni: Älä, hemmetti vieköön, vääntele niitä nilkkojasi kuvissa.

One thought on “TYYLIVINKKI: STATEMENT-VYÖ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.