MÄTSÄYSNEUROOSI

Tiedättehän ne tavallisimmat pukeutumisohjeet? “Älä yhdistä kultaa ja hopeaa.” “Valitse aina toisiinsa sopivat laukku ja kengät.” “Vaakaraita leventää.” “Musta ja tummansininen eivät sovi yhteen.” “Lyhyet eivät voi käyttää midimittaisia hameita.” “Älä sekoita kahta eri kuosia.” “Sandaalien kanssa ei voi pukea sukkia.” Kyllä muuten voi, ainakin korkosandaalien kanssa jotkut söpöt pitsisukat!

Ennen noudatin tällaisia ohjeita orjallisesti. Varsinkin mätsäyssääntöjen suhteen olin muutamia vuosia sitten lähes neuroottinen: kultaa ja hopeaa ei missään nimessä voinut käyttää samassa asussa, laukun ja kenkien piti olla aina samanlaista materiaalia ja täsmälleen samaa sävyä, tummansinistä ja mustaa en olisi voinut kuvitellakaan pukevani päälleni yhtä aikaa. Sittemmin olen vapauttanut tyylisilmäni kaikenlaisten typerien rajoitusten kahleista, ja kappas, kuinka paljon helpompaa elämä huolettomampana asumiksailijana onkaan! Sitä paitsi noiden sääntöjen rikkominenhan juuri tekee asusta usein mielenkiintoisen.

Silloin tällöin se vanha mätsäilijä sisälläni kuitenkin kaivaa itsensä ylös haudastaan ja alkaa kuiskailla korviini vaatimuksiaan.  Tällä kertaa se sai tahtonsa läpi, koska olihan minun nyt yhdistettävä nuo aurinkolasit – suosikkiparini! – tuohon 90-luvun shortsihaalariin (Vaikka juuri pääsin sanomasta, etten tykkää 90-luvun tyylistä, niin löytyy sieltä toki kivojakin juttuja!), koska ne sattuivat olemaan täsmälleen samaa kuosia. Ja koska mätsäyslinjalle lähdettiin, niin kaikkien asusteiden piti tietysti olla samaa väriä ja korvarenkaiden sopia sekä pannassa olevaan kullanväriseen renkaasen että laukun solkeen. Ai että, se sisäinen kuiskailija olikin tyytyväinen. Tai no, kellossa oli sekä kullan- että hopeanväristä metallia ja sandaalien soljet olivat hopeansävyiset, mikä tietysti sitä hieman harmitti.

Panta/Headband – Cubus

Autinkolasit/Sunglasses – Marimekko

Korvikset/Earrings – Second hand/Niin Mua

Haalari/Jumpsuit – Vintage/Ella Pop Shop

Laukku/Bag – Vintage/Niin Mua

Sandaalit/Sandals – Clarks

Oletko tarkka mätsäilijä vai enemmänkin huoleton miksailija?

You know all those style rules? They say you can’t mix black and navy, silver and gold or non-matching shoes and bag in one outfit. I used to follow those rules very carefully and almost created an obsession with matching everything together. These days I think the rules are meant to be broken and breaking them actually makes outfits interesting. However, sometimes I still feel like matching different parts of my outfits together. Like one day in Slovenia, when I just had to wear those Marimekko sunglasses (my favorite pair!) with that vintage jumpsuit. And of course all the accessories had to be black and all the details golden… The photos were taken in Ljubljana botanical garden. I still have a couple of summer vacation outfit photos left before I start posting my autumn looks!

w/ ♥, Hanna

P.S. Kuvat on otettu eräänä kuumana päivänä Ljubljanan kasvitieteellisessä puutarhassa. Ihan muutaman postauksen verran on vielä kesäloma-asuja tulossa ennen syksylookeja!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.