LAATUHAME

Olen melko varma, että näissä kuvissa näkyvä hame on laadukkain vaatekappale, jonka omistan. Se on äitini vanha ja edesmenneen mummuni tekemä. Puuvillakangas – jonka kuosi on varsin ihana – vaikuttaa erittäin kestävältä, mutta on kuitenkin helteisellä kesäsäälläkin ilmava ja mukavan liehuva. Sopisi hame tosin oikein hyvin syksyynkin, joten täytyykin muistaa pukeutua siihen joku päivä. Hame ei ole laadukas vain kankaansa puolesta, vaan se on myös erittäin hyvin ja tarkasti ommeltu. Mitään muuta en kyllä mummultani olisi odottanutkaan, sillä hän oli yksi pikkutarkimmista ikinä tuntemistani ihmisistä, varsinkin käsitöiden suhteen. Äitini käytti hametta nuoruudessaan, ja itsekin olen käyttänyt sitä jo yläasteikäisestä saakka, mutta siinä ei ole vieläkään mitään kulumisen jälkiä.

Suosittelen kaikkia tutkimaan äitiensä ja mummojensa – tai miksei isiensä ja ukkiensakin – varastoja vaatelöytöjen toivossa. Tämä hame on vain yksi monista löytämistäni aarteista, ja päälläni onkin monta kertaa viikossa jotain äitini tai mummuni vanhaa. Kyllä ennen vain tehtiin hyviä vaatteita.

Panta/Headband – Pull&Bear

Korvikset/Earrings – Aarikka

Kaulakoru/Necklace – Pieni kauppa Berliinissä/A small shop in Berlin

Toppi/Top – Second hand/Kirpparilta/Flea market

Laukku/Bag – Vintage/Niin Mua

Hame/Skirt – Äitini vanha, mummuni tekemä/Used to belong to my mother, made by my grandmother

Sandaalit/Sandals – Clarks

Kuvat on jälleen otettu Ljubljannassa, Sloveniassa, joillain sammalta kasvavilla kiviportailla linnapuiston laidalla.

Hyvää perjantai-iltaa ja ihanaa alkavaa viikonloppua ihan jokaiselle! Itse suuntaan sen alkajaisiksi pian Olavi Uusivirran keikalle, ja huomenna voisi olla pitkästä aikaa salipäivä hieman pitkäksi venähtäneen kesätauon jälkeen. Viikonlopun suunnitelmissa on lisäksi ainakin kirjoittaa postaus vintage-vinkeistä tämän syksyn trendikuoseihin liittyen, joten pysykäähän kuulolla, jos sellaiset kiinnostavat!

I’m pretty sure this skirt is the best quality peace of clothing I own. My late grandmother made it for my mother when she was young. The cotton fabric seems very durable and it’s very well sewn. I wouldn’t have even expected anything else, since mygrandmother was probably the most perfectionistic person I have ever known, especially when it comes to sewing or knitting.  My mom used to wear the skirt and I have been wearing it a lot since I was a teenager and it’s still not showing any signs of wear, so I guess my hypothetic future daughter could wear it too. The pictures were taken in Ljubljana, Slovenia.

w/ ♥, Hanna

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.