OMPELIN MEKON JA SITTEN OLIN IHAN LIKE A LADY

Kuten viime postauksessani lupasin, tämä on nyt viimeinen kesäasupostaus ennen syysjuttuja. Ja säästinpä ihan tarkoituksella koko kesän suosikkiasuni viimeiseksi! Näin keväällä Instagramia selatessani paljon vaatteita, erityisesti mekkoja, joissa oli oranssilla tai keltaisella pohjalla valkoisia pilkkuja. Myönnän olleeni muoti-ilmiön uhri, sillä ne näyttivät niin kivoilta, että minunkin oli pakko saada sellainen. Lisäksi sormeni syyhysivät päästä ompelemaan jotain, joten päätin yhdistää nämä kaksi mielitekoa ja ostin oranssin, valkopilkullisen puuvillakankaan.

Suunnittelin, että teen kankaasta jonkinlaisen off shoulder -mekon röyhelöillä, mutten sitten keksinytkään, millaisen mallin oikeastaan haluaisin, ja pitäisikö minun tehdä mekko vai sittenkin joku kaksiosainen hame ja toppi -asu. Koska en osannut päättää, kangas jäi alkukesästä hetkeksi aikaa kaappiin.

Sitten törmäsin Instagramissa Jenny Cipolettin eli Margo and Me -blogin pitäjän ihanaan, Italian Caprilla otettuun kuvaan, ja päätös mekon mallista oli sillä selvä. Jenny on yksi suurimmista tyyli-idoleistani. Rakastan lähes poikkeuksetta kaikkia hänen asujaan, jotka jotenkin onnistuvat olemaan minusta samaan aikaan sekä naisellisen elegantteja että tyttömäisen leikitteleviä. Ja vaikka Jennyn asut ja kuvat ovatkin hyvin editorial-henkisiä, niin jotain hyvin “tavoitettavaa” niissä silti on. Tarkoitan siis sitä, että niistä on helppo löytää inpiraatiota esimerkiksi värien käyttöön, vaatteiden malleihin tai asusteiden yhdistelyyn, vaikka itse pukeutuisikin paljon rennommin ja arkisemmin.

Minulla ei tietysti ollut kyseiseen mekkomalliin minkäänlaisia kaavoja. Piirsin kuitenkin ennen kankaan leikkaamista sellaiset vähän-sinnepäin-kaavat käyttäen yläosan mallina keväällä Amsterdamista ostamaani haalaria. Alaosan hahmottelin vapaalla kädellä. Sitten vain annoin ompelukoneen hurista, pujottelin kuminauhat nauhakujiin, ja mekko oli muutamassa illassa valmis. Ja vaikka itse sanonkin, niin minusta siitä tuli aivan ihana!

Jenny käytti mekkoaan Italiassa, ja minusta tässä mekossa onkin tosi paljon sellaista kesä Italian rannikolla -fiilistä vai mitä mieltä olette? Kuvat on tosin otettu Sloveniassa, ihanassa Piranin rantakaupungissa, josta kuitenkin Italiaan on matkaa vain nelisenkymmentä kilometriä ja sen vaikutus kaupunkiin suuri, joten mekko tuntui olevan ihan oikeassa paikassa. Korkkareiden ja lierihatun kanssa minulla oli tässä asussa hyvin ladylike-olo. En malta odottaa ensi kesää, että voisin taas pitää mekkoa, sillä vaikka yritänkin tällä hetkellä laajentaa monien kesämekkojeni käyttöaikaa syksyn ja talven puolelle neuleiden ja sukkahousujen avulla, niin tämä mekko taitaa kuitenkin olla niin kesäinen, ettei se oikein syksy- ja talvikäyttöön taivu.

Hattu/Hat – Esprit

Aurinkolasit/Sunglasses – Marimekko

Korvikset/Earrings – Aarikka

Mekko/Dress – Itse tehty/DIY

Laukku/Bag – Vintage/Niin Mua

Kello/Watch – DKNY

Kengät/Shoes – Carmela

Anteeksi kuvatulvasta! Minusta näistä tuli niin ihania, etten osannut päättää, mitkä valitsisin tähän. Teemu osasi ottaa tällä kertaa ehkäpä kivoimmat kuvat, mitä minusta on koskaan otettu, vaikka kuvaushetkellä lämpötila lähenteli varmasti 40:tä astetta ja valotusolosuhteet olivat suorassa iltapäivän auringonpaisteessa vaaleahkojen taustojen kanssa vähintään haastavat. Voin kertoa, että Lightroomissa oli pakko vetää exposuret reilusti alas ja highlightsit lähes minimiin.

Mitä mieltä olet mekosta ja koko asusta?

Entä olisiko joku kiinnostunut ompelemaan samanlaisen mekon suunnilleen koossa S itselleen ensi kesäksi tai vaikkapa talven aurinkolomalle, jos sellainen on tiedossa? Kerro kommenteissa tai vaikka Instagramissa, jos sinua kiinnostaa! Mekko oli nimittäin tosi helppo tehdä, ja voisin laittaa kuvat niistä vähän-sinnepäin-kaavoista ja kirjoittaa ompeluohjeet, mikäli innokkaita löytyy.

I saw so many Instagram fashion influencers wearing orange or yellow dresses with white polka dots last spring that I just had to have one myself. I was also feeling like sewing something so I decided to combine the two desires and bought some orange polka dot fabric for a dress. I got the inspiration from this photo, drew some kind of patterns and started sewing. Even though I do say it myself, I think the dress turned out really lovely and I felt like a lady in this outfit! I wore it on our Slovenia holiday, in the beautiful coastal town of Piran.

w/ ♥, Hanna

One thought on “OMPELIN MEKON JA SITTEN OLIN IHAN LIKE A LADY

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.