ORANSSIMUMMO

Tunnetteko violettimummon käsitteen? Kysehän on vanhemmista naisihmisistä, jotka pukeutuvat päästä varpaisiin violettiin ja parhaassa tapauksessa värjäävät hiuksensakin liilan sävyiseksi – ellei sitten syynä ole hopeashampoon yliannostus. Violettimummojen lisäksi olen törmännyt joskus myös punamummoihin. Päätin eräänä harmaana loppusyksyn päivänä ottaa värimummokonseptin käyttöön ja pukeuduin kokonaan lempisävyihini eli ruosteenruskeaan ja poltettuun oranssiin. Idean sain oikeastaan jälleen kerran Instagramista – näin siellä kokonaan tämänsävyisen asun ja tajusin, että minultakin muuten löytyy samaa värimaailmaa edustavia vaatekappaleita. Voi olla, että Teemua hävetti olla liikkeellä oranssimummon kanssa, mutta minusta asu oli varsin kiva.

Näiden kuvien takki on muuten käytetyin välikausitakkini. Se on paitsi tosi kaunis, myös tuulta pitävän ja vettä hylkivän pintansa sekä lämpimän villavanuvuorauksensa ansiosta erittäin käytännöllinen valinta Oulussa yleisimmin vallitsevaan säätilaan eli kylmään viimaan ja tihkusateeseen.  Uskoakseni tämäntyylisiä takkeja kutsutaan nimellä mac coat, joten jos kaipaat säänkestävää välikausitakkia, joka ei näytä urheiluvaatteelta, niin suosittelen metsästämään sellaista netistä tuolla hakusanalla. Minun takkini on merkiltään Valioasu ja valmistettu Suomessa luultavasti 60- tai 70-luvulla, mutta olen tilannut sen liettualaisesta vintage-nettikaupasta. Liettualaisten ja latvialaisten vintage-liikkeiden valioimista löytyy useinkin suomalaisvalmisteisia juttuja varmaankin siksi, että Suomen vienti Neuvostoliittoon on ollut aikoinaan suurta vaatteidenkin osalta.

Mitä mieltä muuten olette ihonväristen sukkahousujen käytöstä? Minulla nimittäin on näissä kuvissa juuri sellaiset, koska mustat olisivat pilanneet hienon väriteemani, ja paljain säärin olisin jäätynyt. Itselleni tulee ihonvärisistä sukkahousuista aina kevyet mummovibat, joten harvoin käytän sellaisia juhlissakaan, vaikka etiketin mukaan niin kai kuuluisi tehdä. Omissa häissänikin olin paljain säärin, vaikka hääpukuni ei ollutkaan ihan täyspitkä ja sääreni siis olivat näkyvissä. Ehkä mummosukkahousut kuitenkin sopivat tämän asun mummoteemaan.

Baskeri/Beret – Vintage/Niin Mua

Korvikset/Earrings – Second Hand (Aarikka)/Niin Mua

Kaulahuivi/Scarf – Ei muistikuvaa/Can’t remember

Takki/Coat – Vintage (Valioasu)/Vintaholic

Neule/Sweater – Äitini vanha/My mom’s old

Laukku/Bag – Hillhouse Vintage

Hame/Skirt – BDG

Kengät/Shoes – Vintage/Protect Me

Have you ever seen those older ladies wearing either purple or red from head to toe? I decided to copy that idea using rusty and burnt orange tones which are my absolute favorites.

Hyvää sunnuntai-iltaa kaikille! Have a nice Sunday evening!

w/ ♥, Hanna

2 thoughts on “ORANSSIMUMMO

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.