ASUIDEOITA INSTAGRAMISTA

Seuraan instagramissa monia muoti- ja tyylibloggaajia. Usein myös tykkään heidän asukuvistaan. Välillä oma toimintani tuntuu kuitenkin hieman ristiriitaiselta, sillä itsehän pyrin juuri välttelemään uuden ostamista ja pikamuodin tukemista, ja nämä ovat asioita, joihin monen muotibloggaajan koko toimenkuva perustuu. Suomessa tosin ollaan jo – ainakin oman mututuntumani perusteella – siirrytty selvästi kestävämpään suuntaan, ja bloggaajat ovat paljon tiedostavampia kuin ennen. Nykyään ei enää juuri näekään suomalaisten bloggaajien tekevän esimerkiksi Insta-tarinoihinsa pitkiä esittelyvideoita vaatefirmojen ilmaiseksi lähettämistä vaatevuorista. Myös suoria linkkejä heidän yllään oleviin vaatteisiin näkee yhä harvemmin. Kansainvälisesti, varsinkin Jenkeissä, tällainen toiminta on kuitenkin vielä ihan arkipäivää. Bloggaaja on esimerkiksi pukeutunut Insta-kuvassaan ihanaan mekkoon ja kehottaa seuraajiaan siirtymään stoorissa olevan suoran linkin kautta verkkokauppaan ostamaan samanlaisen – “shop my dress!”. Ilmaisia vaatteita tulee heille ovista ja ikkunoista, ja yhden käyttökerran – jos sitäkään –  saatuaan ne päätyvät bloggaajan Depop-kauppaan seuraajien ostettaviksi.

Miksi sitten kuitenkin jatkan tällaistenkin tyyppien seuraamista? Vastaus on yksinkertainen: inspiraation vuoksi. Puhun usein siitä, miten saan suurimman osan tyyli-inspiraatiostani Instagramista. Seuraankin monia tyylivaikuttajia nimenomaan saadakseni uusia ideoita asujen yhdistelemiseen, en siksi, että haluaisin ostaa täsmälleen samanlaisia vaatteita kuin heillä on. Eihän se vielä tyylikkyyttä takaa, jos ostaa samanlaisen mekon kuin jollain bloggaajalla on. Mielenkiintoinen tyyli nimittäin syntyy kyvystä yhdistellä vaatteita ja asusteita persoonallisella tavalla. Kaikkea ei kuitenkaan aina tarvitse keksiä omasta päästään, vaan inspiraatiota on täysin sallittua hakea!

Omalla kohdallani muiden tyylistä inspiroituminen toimii esimerkiksi niin, että saan jonkun asukuvasta idean vaikkapa joidenkin tiettyjen värien yhdistämisestä keskenään, ja sitten toteutan sen omalla tavallani. Ihan ensimmäiseksi mietin, löytyisikö omasta kaapistani jo jotain vastaavaa. Hyvin usein löytyy, mutta jos ei, niin seuraavaksi yritän etsiä vaatekappaleen tai asusteen käytettynä. Jos sekään ei onnistu, ja todella haluan totuttaa kyseessä olevan asuidean, niin yritän sitten tehdä haluamani vaatteen itse, mieluiten jostain ylijäämämateriaalista.

Tämän postauksen viisi asuideaa toimikoon konkreettisina esimerkkeinä siitä, miten Instagramista voi löytää tyyli-inspiraatiota.

There are many bloggers on Instagram whose style I really love. But sometimes it makes me so frustrated to see some of them constantly linking their outfits and basically telling people to buy more new clothes all the time, as this is exactly what people should not do.  I  follow these people anyway, but just to get style inspiration and new outfit ideas, not to buy the exact same clothes they are wearing. If I see an outfit that I really like, I start thinking whether I already have something similar in my closet. If I don’t, I try to find the missing pieces second hand or even make them myself. Here are five examples of outfit ideas that I have found on Instagram recently.

1. Sinisävyinen kukkamekko, paksu musta vyö ja musta lippis. Tämä asuidea pääsi toteutukseen muutama viikko sitten ja esiintyy tämän postauksen kuvissa. Maassa näemmä oli silloin vielä hieman jäätä jäljellä, vaikka sää olikin lämpimämpi kuin se on viimeiset pari viikkoa ollut. Idean tähän asuun sain suoraan @lydiajanealicelta, joka ei varmaan koskaan ole postannut asua, johon en olisi rakastunut heti. Jos saisin valita kenen tahansa vaatekaapin sisällön itselleni, kävisin epäröimättä tyhjentämässä Lydian komeron.  Minun asuni inspiraationa toimi tämä Lydian helmikuussa julkaisema asu. Kuvaan oli tietysti merkitty kaikkien asun osien merkit, mutta se sijaan, että olisin heti klikkaillut asun osat itselleni verkkokaupasta, aloin välittömästi miettiä, voisinko toteuttaa kokonaisuuden jollain tavalla itse. Musta lakki ja sinisävyinen 70-luvun kukkamekko tulivat heti mieleeni, ja pienen pohdinnan jälkeen totesin, että 70-luvun patellavyö saa luvan korvata paksun mustan nahkavyön, jollaista minulla ei ole. Tästä tulikin sitten yksi kaikkien aikojen suosikkiasuistani, ja jopa mieheni kehui tätä yhdistelmää, vaikka hän ei yleensä sano vaatteistani juuri mitään. En usko, että olisin ilman Lydian asukuvaa saanut ideaa yhdistää juuri tätä vyötä ja mekkoa keskenään. Tämä tapaus on siis täydellinen esimerkki siitä, miten Instgramista voi saada inspiraatiota asuihinsa ja tyyliinsä uusia vaatteita ostamatta.

A floral dress, a black belt and a black baker boy cap. I got an idea for my outfit when I saw this outfit by @lydiajanealice. I absolutely love her style! I used pre-existing pieces of my wardrobe here.

2. Leopardikuosi ja keltainen. Eräällä seuraamallani pienemmällä bloggaajalla – jonka Instagram-tili on yksityinen – on usein tapana yhdistää näitä kahta samaan asuun. Minulle ei ole niinkään väliä, mitkä vaatekappaleet tai asusteet ovat kyseessä, vaan tärkeintä on nimenomaan uusi idea en olisi välttämättä itse tullut muuten koskaan ajatelleeksi, että leokuosi voisi näyttää hyvältä keltaisen kanssa. Kaapistani löytyy esimerkiksi keltainen vekkihame ja leopardikuosinen kauluspaita – kolmen euron kirpparilöytöjä molemmat –, jotka ajattelin sopivan tilaisuuden tullen yhdistää.

Leopard print and yellow. I never thought these two would look good together until I saw it on Instagram. I think I could wear my leopard shirt with my yeallow pleated skirt – both are 3 euro thrift finds.

3. Puhvihihat. Ne ovat todella trendikkäät juuri nyt ja tulevat jatkuvasti vastaan Instagramissa, esimerkiksi @steffyllä tässä kuvassa. Minulla sattuu olemaan kaapissa parikin puhvihihaista mekkoa, ja sainkin idean ottaa ne nyt tehokäyttöön. Lisäksi suunnittelen ompelevani eräästä ylimääräiseksi jääneestä kankaasta puhvihihaisen topin. Mitään uutta ei siis tarvitse ostaa.

Puff sleeves. Very much on trend right now, so many people on Instagram wearing puff-sleeved pieces, just like @steffy here. I happen to own a couple of puff-sleeved summer dresses so there’s no need to buy anything new.

4. Kesämekko ja paksu neule. Tällaiseen yhdistelmään törmään jatkuvasti. Esimerkiksi @newdarlingsin Christina pukee usein muhkean neuleen kesäisen mekon tai hameen kaveriksi. Tätä ideaa itse asiassa olenkin jo toteuttanut varsin usein, vaikka blogiin asti yhtään tällaista asua ei ole vielä päätynytkään. Kevyen, kesäisen mekon ja lämpimän neuleen yhdistelmä on täydellinen niihin viileähköihin päiviin, joita Suomen kesissä valitettavasti riittää.

A summer dress with a chunky knit. The perfect combination for those chilly Finnish summer days and I can find both items in my closet. For example, Christina from @newdarlings is often wearing this combo.

5. Oranssi ja valkoinen. Oranssin sävyt, varsinkin murretut sellaiset, ovat pitkään olleet lempivärejäni, ja olen koko talven palanut halusta yhdistää poltettua oranssia tai ruosteenruskeaa valkoiseen, niin ettei asussa olisi ollenkaan mustaa tai muutakaan kovin tummaa sävyä. Sellainen yhdistelmä on tuntunut tähän saakka kuitenkin aivan liian kesäiseltä, mutta koska tänään kesä ilmeisesti tekee pariksi päiväksi paluun, niin aion hyödyntää tilaisuuden pukeutua sen mukaisesti ja toteuttaa tämän idean. Valkoisen ja oranssin yhdistelmä on pinttynyt päähäni varmaankin @nachgesternin eli Esran Instagram-kuvista, sillä hän usein yhdistelee näitä sävyjä varsin onnistuneesti. Nyt kun aloin tarkemmin pohtia, niin jos saisin tilaisuuden valita itselleni vain yhden ihmisen vaatekaapin, tulisi valinnasta sittenkin todella vaikea Lydian ja Esran välillä.

Orange and white. I’m thinking burnt orange in particular. I think I will wear this combination today already. @nachgestern is good at combining these two. She’s definitely one of my style icons.

Hattu/Hat – Stockmann (2017)

Korvikset/Earrings – Aarikka, mummuni vanhat/My grandmother’s old

Takki/Coat – Vintage (Valioasu)/Vintaholic

Laukku/Bag – Octopus (2017)

Mekko/Dress – Jaggar Vintage

Vyö/Belt – Vintage/Niin Mua

Kengät/Shoes – Esprit (2017)

w/ ♥, Hanna

One thought on “ASUIDEOITA INSTAGRAMISTA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.