PURPPURATUOMI

Meinasin ensin kirjoittaa otsikoksi “turhaa höpinää”, mutta päätin antaa postaukselle vielä toisen mahdollisuuden. Älkää silti hämääntykö, todennäköisesti tämä teksti kuitenkin on turhaa höpinää.  En ole oikeastaan ikinä blogiteksteihini tyytyväinen. Niistä tuntuu aina joko puuttuvan jotain tai sitten niissä on liikaa jaarittelua. Varsinkin turhassa jaarittelussa olen hyvin kyvykäs, pitääkin muistaa lisätä tämä taito CV:hen. Tuntuu myös, etten nykyisin enää koskaan pääse sellaiseen kirjoitustilaan, jossa teksti soljuisi kauniisti, melkein kuin itsekseen. Joskus osasin tämänkin! Kaiken lisäksi olen ilmeisesti unohtanut vähintään puolet suomen kielen adjektiiveista, ja siksi asioiden kuvailu on kirjoituksissani luokattoman yksitoikkoista. Syytän tieteellisten tekstien parissa viettämiäni vuosia, jotka ovat tehokkaasti kitkeneet käyttämästäni kielestä vähätkin koukerot sekä sitä, ettei minulla muka ole vuosiin ollut aikaa lukea tarpeeksi kirjoja. Haluaisin kirjoittaa kaunista ja sujuvaa tekstiä. Turhauttaa, etten pysty siihen. Jostain syystä teksteihini myös hiipii aina jonkinlainen sarkastinen häivähdys, vaikka en siihen  pyrkisi. Siitä voin kai syyttää vain kieroa luonnettani.

Tällä hetkellä ajatteluni on vielä jotenkin erityisen tahmeaa, sillä koko viikko on tuntunut todella väsyneeltä. Ajattelin kuitenkin kirjoittaa edes jotain, ettei tavoittelemaani tekstin tasoa määrittävä rima nousisi päässäni entistä korkeammalle eikä minkäänlaista writer’s blockia pääsisi syntymään – jos sellaisesta edes höpöhöpöjuttuja blogiinsa kirjoittelevan henkilön kohdalla kehtaa puhua. Siispä kirjoitan purppuratuomesta, koska sellainen nyt sattuu näiden kuvien taustalla esiintymään.

Ennen kuin kolme vuotta sitten keväällä muutimme nykyiseen asuntoomme, olin nähnyt vain valkokukkaisia tuomia. Alkukesän saapuessa yllätyinkin suuresti, kun pihaamme vastapäätä, tien toisella puolella kasvavaan puuhun puhkesi kummallisen värisiä lehtiä, sellaisia punertavaan tai ruskeaan taittavia vihreitä kirkkaanvaaleanvihreiden sijaan. Sitten siihen puhkesi pinkkejä kukkia. Piti ottaa Google avuksi: löytyi Prunus padus colorata, purppuratuomi. Koska Oulussa ei juuri kirsikkapuita ole, niin minusta on ihanaa, että edes jonkinlainen pinkkikukkainen puu täälläkin kasvaa. Olenkin ollut joka vuosi kyseisen puun kukinnasta ihan naurettavan innoissani ja höpöttänyt siitä Teemulle jatkuvasti – hän sen sijaan ei ole yleensä edes noteerannut koko asiaa! Tänä vuonna hoksasin purppurapuun olevan hyvä tausta asukuville, ja sattuipa näiden kuvien asukin sopimaan väriensä puolesta yhteen sen kanssa. Tällä hetkellä puu muuten tiputtelee viimeisiä kukkiaan, mutta parit muutkin asukuvat sen edessä sentään ehdittiin napata rajallisena kukinnan hetkenä.

Baskeri/Beret – Äitini tai mummuni vanha/My mother’s or grandmother’s old

Korvikset/Earrings – Aarikka

Laukku/Bag – Hillhouse Vintage

Mekko/Dress – Jaggar Vintage

Kengät/Shoes – Pertti Palmroth, kirpparilta/Flea market

Onneksi tänään on perjantai, ja viikonloppuna on tiedossa ainakin ystävien tapaamista. Mitä viikonloppusuunnitelmia teillä on?

I have been feeling very tired and unable to write anything meaningful this week. Basically I just had to write something so that I wouldn’t accidentally take a huge break from posting and develop a writer’s block – if you can even use that phrase in case of someone who’s just writing some nonsense on their blog. So I wrote about how I had never seen a purple bird cherry tree – they are usually white – before my husband and I moved to our current house three years ago. And I wrote about how I desided to match my outfit to the tree in question. That’s about it. Thank goodness it’s Friday tomorrow (or today actually). What are your weekend plans? I’m planning to meet my friends and also to get some sleep.

w/ ♥, Hanna

P.S. Postasin myöhään eilisiltana tämän asun myös Instagramin puolelle, ja samalla sekunnilla koko sovellus kaatui kaikkialla maailmassa. Mitähän tästäkin nyt sitten pitäisi ajatella?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.