KASUAALI PERJANTAI

Niin no, siis nythän on toki sunnuntai. Mutta toissapäivänä oli perjantai ja myös kaksi viikkoa ja kaksi päivää sitten oli perjantai. Ja silloin pukeuduin tällaiseen asuun. Huomaatteko, kuinka asukuvien viive on pikkuhiljaa kutistunut? Hyvä minä! Tuolloin oli paljon kylmempää kuin nyt, joten asukokonaisuuskin on sen mukainen, mutta ei anneta sen häiritä. Ihan oikeita kesäasujakin on kyllä tulossa, kun nyt säät vihdoin sallivat sellaisiin pukeutumisen. Ainakin Oulussa on tänään ja eilen ollut ihanan lämmintä. Eilen päivällä istuskelin kahvilan terassilla muutaman ystäväni kanssa (ja poltin päänahkani jakauksen kohdalta – MIKSI, OI MIKSI minulla ei ollut hattua?) ja illalla omalla terassillamme roseeviinilasillisen kanssa.

Tälläkin hetkellä kirjoittelen juuri takapihamme terassilla, nyt edessäni kahvikupillinen ja kulhollinen suosikkijäätelöäni eli Aino-maitosuklaata, koska mikäpä muu olisi parempaa kesätekemistä kuin terassilla lorviminen erilaisten syötävien ja juotavien asioiden kanssa. Ajoittainen länsituulen puuska tosin tuo mukanaan talven aikana Perämereen varastoitunutta kylmää ilmaa rikkoen välillä harmonian, mutta en silti aio valittaa. Vaikka tykkäisinkin vielä huomattavasti helteisemmistä lämpötiloista, niin kaikki on hyvin niin kauan, kuin oikukkuudestaan harmillisen tunnettu Suomen kesä on jotain muuta kuin +10 ja tihkusadetta. Millainen sää on ollut siellä päin maailmaa, missä sinä olet?

Tuona mainittuna parin viikon takaisena perjantaina kökin ensin puolet päivästä konfokaalimimikroskoopin ääressä pimeässä huoneessa ja toisen puolikkaan kuumassa ja huonosti ilmastoidussa soluviljelylabrassa, josta poistuttua on aina sellainen olo kuin olisi tehnyt raskaan urheilusuorituksen. Päätin kerrankin olla käytännöllinen ihminen ja valitsin mukavat vaatteet: rennon college-paidan ja hameen, joka ei purista mistään, paitsi ehkä vyötäröltä, jos syö liikaa lounaalla.

College-paidat eivät ehkä noin yleisesti ottaen kuulu tyyliini, mutta tämä kauniilla kukkakuosilla koristettu Saints and Mortalsin versio on ollut yksi lempivaatteistani jo neljä vuotta. Bongasin sen alunperin Espoon Sellon Carlingsista joskus vuoden 2015 syksyllä, mutta oikeaa kokoa ei ollut jäljellä, joten sitten metsästin sitä ympäri Carlingseja, kunnes Oulun Ideaparkin myymälässä tärppäsi. Onneksi niin, sillä paita on ollut tosi ahkerassa käytössä siitä lähtien eikä osoita mitään kulumisen merkkejä.

Minulle on hyvin tyypillistä, että muistan tarkkaan jokaisen vaatteeni ja asusteeni ostoajankohdan ja -paikan. Olisin utelias tietämään, onko minulla jotenkin erityisen kiintynyt suhde vaatteisiini, vai muistavatko muutkin ihmiset tällaiset asiat. Kerro kommenteissa!

Hattu/Hat – Stockmann (2017)

Takki/Jacket – Selected (2017)

Laukku/Bag – Hugo (2017)

Paita/Sweatshirt – Saints & Mortals (2015)

Hame/Skirt – Second hand (Monki)/Rekki

Kengät/Shoes – Vintage/Niin Mua

I don’t always wear a sweatshirt but when I do, it has to have a floral print. This one has been one of my favorite clothes since 2015. I wore this casual outfit two weeks ago when it was still pretty cold but for the past two days the weather has been amazing. How about where you live?

w/ ♥, Hanna

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.