KYMMENEN KYSYMYSTÄ (9 x miksi ja 1 x kuka)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1. Miksi Pride ärsyttää joitain niin paljon? Ei huvita edes avata Facebookia, koska jos jossain edes vilahtaa vähän sateenkaarta, kommenttiboksi on heti täynnä raivoa, jota en jaksaisi lukea ollenkaan. Aivan paska perustelu on se, että ärsytyksen aihe olisi “homouden korostaminen”, koska heteroutta korostetaan mediassa edelleen paljon enemmän. Miksi muuten nämä raivoajat vaikuttavat olevan pitkälti samoja tyyppejä, jotka riehuvat myös ilmastonmuutokseen liityvien uutisten kommenttiosioissa? Painukaa jo jonnekin kiven alle, juntit. Love is love.

Why are some people so annoyed by the Pride? Love is love, people.

2. Miksi Keski-Euroopassa on helleaalto ja täällä +15? Tämän postauksen kuvat on otettu sinä päivänä, kun Oulu oli 32 asteen lämpötilallaan Suomen kuumin paikka, enkä ikuisena kesäihmisenä malta odottaa, että helle palaisi takaisin. Älkää muuten välittäkö sotkuisesta tukasta ja hikisestä naamasta, ne johtuvat siitä, että pysähdyimme Teemun kanssa ottamaan kuvat pyöräilymatkalla keskustasta kotiin. Ja kyllä, pyöräileminen liehuvissa helmoissa on aivan mahdollista. On pelkästään tekosyitä kulkea autolla alle kymmenen kilometrin matkoja. (Tämä mekko on muuten esiintynyt blogissa aiemminkin.)

Why is it almost +40 °C in Central Europe and +15 °C here? These photos were taken a couple of weeks ago when it was +32 °C in Oulu.

3. Miksi pienikin määrä saippuaa vaahtoaa niin paljon poreammeessa? En siis yhtään vihjaile siihen suuntaan, että joku olisi juhannuksena mökillä keksinyt kaataa vähän Palmoliveä poreiden sekaan.

Why does a very small amount of soap make so much foam when you add it in a jacuzzi? And this is in no way related to our Midsummer weekend at the cabin.

4. Miksi avasin juhannuksena punaviinipullon vain juodakseni siitä yhden lasillisen verran? Nyt minun on juotava punaviiniä joka ilta, ettei avattu pullo menisi pilalle, koska eihän sitä poiskaan voi heittää. On siis punaviinin syytä, jos tässäkään postauksessa ei ole päätä eikä häntää.

Why did I open a bottle of red wine during the Midsummer weekend only to drink one glass? Now I have to drink red wine every night so that it wouldn’t get spoiled.

5. Miksi en ottanut juhannuksena juuri ollenkaan kuvia? Öisiä puhelinselfieitä ei lasketa. Koska kuvatodisteita ei ole, niin nyt voitte vain kuvitella seuraavat tilanteet: grilli liekeissä, vaahtokylpy, hyvin alkaneen mölkkypelin katkaissut ukkoskuuro, kukkaseppeleet, jälleen ukkonen, drinkkejä, aamuöinen retki mökkikylän toiselle puolelle, lisää kylpyvaahtoa.

Why didn’t I take any photos during our Midsummer weekend?

6. Miksi keskittymiskykyni on niin huono nykyään? Siis ihan todella huono. Niin huono, etten millään jaksa keskittyä keksimään tähän edes yhtä esimerkkiä.

Why is my ability to concentrate so bad nowadays?

7. Miksi en ole 29 vuoden aikana oppinut syömään aamupalaa? Minulla on, ties kuinka monetta kertaa elämässäni, meneillään yritys ottaa aamiainen mukaan aamurutiineihini. Joka kerta yritys kantaa hedelmää parin viikon ajan, kunnes palaan vanhoihin tapoihini ja unohdan koko jutun. En ole koskaan ollut kova tuntemaan nälkää eikä minulle yksinkertaisesti vain tule mieleen syödä aamuisin.

Why haven’t I learned to eat breakfast during 29 years?

8. Miksi en kehtaa kommentoida Instagramissa ihmisille, joilla on paljon seuraajia?  Joskus haluaisin kommentoida jollekin jotain, mutta sitten katson, että hänellä on ihan hirveästi seuraajia ja kaikki muutkin kommentoijat ovat sellaisia, joilla on paljon seuraajia. Sitten en uskallakaan kommentoida mitään, vaikka minulla olisikin ollut jotain sanottavaa.

Why am I afraid of commenting on people’s Instagram photos if they have a lot of followers? It always seems to me that also the other people commenting there have huge amounts of followers and then I get scared and don’t say anything even though I would have had something to say.

9. Miksi en osaa sanoa kaupan myyjille “moi”? Sanon aina “terve”. Muuten kyllä sanon ihan luontevasti “moi”, mutta jostain ihmeellisestä syystä en kaupassa. Tämä tapa paljastaa aina maalaisuuteni pääkaupunkiseudulla käydessäni. Myyjät siellä katsovat oudosti, jos heitä tervehtii terve-sanalla.

Well, this is related to Finnish language, but for some weird reason, I am not able to say “hello” in a short and modern way (“moi”) when I go to a grocery store. I use a longer and more old-fashioned word instead (“terve”).

10. Kuka tulisi meille pesemään ikkunat?  Olemme asuneet tässä asunnossa nyt yli kolme vuotta, eikä kyseistä toimenpidettä ole suoritettu kertaakaan. Saa tulla myös imuroimaan ja pyyhkimään pölyt. Ja leikkaamaan nurmikon ja kitkemään rikkaruohot. Ja järjestelemään vaatehuoneen. Kopistelemaan matot. Pesemään kaikki käsinpesua vaativat pyykit. Puhdistamaan mikron.  Tyhjentämään suihkun lattiakaivon. Kastelemaan kukat. Mielellään myös tekemään ruokaa minulle ensi viikolla, kun Teemu lähtee reissuun.

Who would like to come and clean our house? We haven’t washed the windows in three years.

Hattu/Hat – Jaggar Vintage

Korvikset/Earrings – Aarikka

Laukku/Bag – Vintage, kirpparilta/flea market

Mekko/Dress – Itse tehty/DIY

Vyö/Belt – Isäni vanha/My father’s old

Kengät/Shoes – Moheda (2018)

w/ ♥, Hanna

One thought on “KYMMENEN KYSYMYSTÄ (9 x miksi ja 1 x kuka)

  1. Haha, ihana postaus! Nauratti kaksi viimeistä kohtaa, minulla sama terve-syndrooma ja ikkunat pesemättä! Jos teille tulee joku vapaaehtoinen pesemään, laita tulemaan seuraavaksi meille! 😀 Mekko on upea, niin kuin instassa jo sanottu!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.